ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И БИСКВИТКИ НА ИНФОРМАЦИОННАТА ПЛАТФОРМА KREDITENEXPERT.COM

 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И БИСКВИТКИ НА ИНФОРМАЦИОННАТА ПЛАТФОРМА KREDITENEXPERT.COM

 

В сила от 25.05.2018 г.

ЗА НАС

Настоящата Политика за поверителност (“Политиката”) регулира отношения между Оператора* на информационната платформа kreditenexpert.com (“Платформата”) и посетителите на Платформата. Платформата дава информация за бързи кредити, кредитни небанкови институции и предоставя обща полезна информация за  потребителите на кредитни услуги. В хода на дейността си Операторът обработва информация, която в някои случи би могла да съдържа лични данни.

Платформата се управлява от Оператора в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната нормативна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (“ОРЗД”/ “GDPR”).

 

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ

Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на Администратор, както и за правата, които имате по повод обработката на данните Ви. Ние се стремим да ви предоставим достъпна и полезна информация не само за кредитните продукти които рекламираме, но и за процесите по обработка на личните Ви данни, в случаите в които събираме такива за Вас, когато посещавате Платформата.

Стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.  Ето защо ви молим да прочетете внимателно информацията в тази Политика.

Трябва да знаете, че политиката няма да остане една и съща през цялото време, докато съществува Платформата, тъй като дигитализацията напредва и регулацията на отношенията, свързани с обработката на лични данни, се развива, ние ще се стремим да подобряваме и съвместяваме търговската си дейност с промените в законодателството в областта на личните данни. С публикуването на промени в Политиката на kreditenexpert.com, Вие се считате за уведомени за актуалното съдържание на Политиката.

 

КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ

“Лични данни” – това е всяка информация, която се отнася до вас – посетителя/ползвателя на нашата Платформа и която самостоятелно или в съчетание с друга информация може да ни помогне да установим Вашата самоличност или да свържем вашето потребителско поведение с точно определено устройство, от което достъпвате Платформата, например: електронен адрес, имена, при определени обстоятелства – IP адрес, данни за населено място, от което посещавате Платформата и други.

 

ОЩЕ НЯКОИ ПОНЯТИЯ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА РАЗБЕРЕТЕ ТАЗИ ПОЛИТИКА

“Субект на личните данни” – това сте Вие, посетителят на Платформата. Написаното в тази Политика се отнася само за хора, физически лица, освен, ако изрично не е указано нещо различно.

“Обработване на лични данни” – това е всяко действие, което извършваме или можем да извършим с Вашите лични данни, включително, но не само, тяхното събиране, анализ или унищожаване.

“Администратор на лични данни” – по отношение на Платформата, това е Операторът. Ние определяме целта на обработката на Вашите данни, като последното се осъществява винаги на законосъобразно основание; в основни линии, ние определяме и средствата, с които се извършва тази обработка – например, техническата инфраструктура и приложения, с които се осъществява обработката.

“Обработващ лични данни” – това е трето лице, което обработва Ваши лични данни по наше възлагане и изрични инструкции, при което Операторът стриктно е определил целта на обработката, средствата, с която се случва тя и е проверил дали лицето отговаря на изискванията на GDPR.

“Бисквитка” е малък по обем текст или данни, които се подават на устройството Ви (компютъра, лаптопа, таблета, телефона) за съхранение. Функцията на бисквитката може да е най-разнообразна: например запаметяване на Вашият избор да се регистрирате или да не се регистрирате за наш бюлетин, запаметяване, че сте посетили сайт на кредитна компания, чиито продукти рекламираме, след като сте използвали връзка от Платформата (кликналите сте на линк на Платформата, който ви е изпратил в сайт на кредитната компания). Бисквитките могат да бъдат на Оператора или на трети страни, с които имаме отношения – например Google.com или DoAffiliate.net.

 

СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Единствените Ваши лични данни, които бихме могли да събираме, използваме, съхраняваме и обработваме, са тези, които сте ни предоставили по собствено желание чрез бюлетина на Платформата (ако е активен), при оставянето на коментар в Платформата или чрез формата за контакт на Платформата. Това са евентуално имена и имейл адреси, на които да Ви изпращаме съобщения. Не обработваме за Вас никакви други данни, чрез които бихме могли да Ви идентифицираме.

 

ЗА БИСКТИВИТКИТЕ

Кои са бисквитките, които могат да се запишат на устройството Ви при посещение на Платформата?

Бисквитките, които могат да се запишат на устройството Ви при посещение на Платформата, са:

Google Analytics
Цел: Анализ
Живот: от напускане на сайта до 2 години
Описание: Използваме Google Analytics уеб базирана платформа за анализ предоставена от Google. Google Analytics използва бисквитки, което ни позволява да анализираме използването на kreditenexpert.com.
Имена на бисквитки Споделяне
_ga, _gid, _gat, _gaexp, _utm, __utmc, UTMD_, __utmv, __utmz, _gat_gtag_UA_ID, gadwp_wg_default_view, gadwp_wg_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_ir_default_metric Декларация за поверителност
Google Adsense
Цел: Използва се за да показва реклами, базирани на вашите интереси и посетени сайтове.
Живот: 365 дни
Описание: Използва се за да показва реклами, базирани на вашите интереси и посетени сайтове.
Имена на бисквитки Споделяне
google_experiment_mod Декларация за поверителност
Algolia
Цел: Използва се за да бъде възможно използването на Algolia търсене в сайта.
Живот: 365 дни
Описание: Използва се за да бъде възможно използването на Algolia търсене в сайта.
Имена на бисквитки Споделяне
algoliasearch-client-js Декларация за поверителност

 

WP_API Schema
Цел: Използва се, за да предостави Schema JSON-LD / SEO маркиране на статиите и страниците и елементите в сайта.
Живот: 365 days
Описание: Използва се, за да предостави Schema JSON-LD / SEO маркиране на статиите и страниците и елементите в сайта.
Имена на бисквитки Споделяне
wp-api-schema-model, wp-api-schema-model_xxxxxx Декларация за поверителност

 

Google Ads Optimization
Цел: За персонализирано рекламиране
Живот: 1 година
Описание: Google проследява потребителите в платформите, за да таргетира потребители с високо персонализирани реклами.
Имена на бисквитки Споделяне
PREF, NID, id, _drt_, HSID, SSIDAPISID, SAPISID, __ut, OGPC, SID, HSID, SSID, APISID, SNID, CONSENT, _gat_gtag_UA_xxxxxx Декларация за поверителност

 

Google Fonts
Цел: Позволява използването на шрифтове от Google
Описание : Позволява използването на шрифтове от Google
Декларация за поверителност

 

 

Complianz
Цел: Запомня Вашият избор, кои бисквитки да се записват.
Живот: 365 дни
Описание: Запомня Вашият избор, кои бисквитки да се записват.
Имена на бисквитки Споделяне
cmplz_all, cmplz_event_xxx, cmplz_stats, cmplz_id, complianz_config, complianz_consent_status, complianz_policy_id Декларация за поверителност

 

Doaffiliate.net
Цел: Doaffiliate.net e рекламна мрежа, с която работи Платформата. Когато последвате връзка (линк) от Платформата, която Ви води в сайт на кредитна компания, чиито продукти рекламираме, на устройството Ви се записва бисквитка.
Живот: 30 дни
Описание: Благодарение на бисквитката Doaffiliate.net разбира, че именно Платформата Ви е препратила в сайта на кредитната компания. При определени условия Платформата получава комисионна за осъществяването на тази препратка към сайта на кредитната компания – например, когато изтеглите кредит от компанията. Ако не се записва бисквитката, няма как Doaffiliate.net да разбере, че Платформата ви е завела в сайта на кредитната компания и съответно няма да ни бъде изплатена комисионна.
Имена на бисквитки Споделяне
doaff_visitor, Декларация за поверителност

 

Можете да посетите гореизброените уебсайтове и да се откажате от използването на „бисквитки“ за рекламиране, ако съответният доставчик или рекламна мрежа предлага такава възможност.

 

ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ

За целите на обработка

В случай че сте се абонирали за бюлетин на Платформата, ще използваме данните Ви, за да ви изпращаме известия.

Ако сте ни оставили коментар или сте ни изпратили съобщение, ще използваме личните Ви данни, за да ви отговорим на коментара/ съобщението.

Рекламните бисквитки използваме, за да генерираме приход за Платформата чрез показването на реклами, който приход да ни позволява да продължаваме да работим и да ви показваме полезна информация, от която се интересувате.

Аналитичните бисквитки пък използваме, за да анализираме и подобряваме работа на Платформата.

Трябва да знаете, че няма да обработваме данните Ви за цели, различни от тези, за които първоначално сме събрали данните, освен ако няма сходство между първоначалните и последващите ни цели за обработка.

За основанията, на които обработваме данните Ви…

Основанието ни да обработваме данните Ви е Вашето съгласие, в случаите, когато сте предоставили такова за конкретна обработка, например при употребата на бисквитки или когато оставяте коментар на Платформата или ни пращате събощение чрез попълване на формата “Контакти”, предвидена в Платформата;

РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ДАННИ

Достъп до личните Ви данни може да получи доставчикът ни на хостинг услуги – https://www.superhosting.bg/, където се съхранява Платформата.

Достъп до данни за сърфирането Ви в интернет получават и трети страни, които закачат кодове и бисквитки на Ваше устройство, при посещението Ви на нашия уебсайт, като например Google и Doaffiliate.net.

 

ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Операторът взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Операторът опазва поверителността на информацията Ви и спазва приложимите организационни и технически мерки за защитата ѝ. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Личните данни, получени чрез Платформата се съхраняват от доставчикът ни на хостинг услуги – https://www.superhosting.bg/.

Ще задържим личната Ви информация от бюлетините и съобщенията за период от 2 години, тъй като този период ни е необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика, освен в случаите, когато закон или друг нормативен акт ни налага запазването на Вашите данни за по-дълъг период.

ВАШИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ДАННИТЕ ВИ

Съгласно законодателството в областта на личните данни, когато сте ни предоставили Ваши лични данни разполагате със следните възможности, които можете да упражните по всяко време:

  1. Право на информация

Вие имате право да получите информация за важни характеристики на обработката на Вашите лични данни, включително, но не само за нейната цел, срок и основание, за получателите и категориите получатели на лични данни и други. В зависимост от начина на първоначално събиране на информация, ние ще показваме най-важното в тази връзка по подходящ и лесно видим начин всеки път.

  1. Право на достъп

В 30-дневен срок от получаване на Вашето искане за достъп до събирани за Вас чрез Платформата, лични данни на office@fabrix.bg , ние се задължаваме да Ви ги предоставим.

  1. Право на преносимост:

Когато е възможно, ние сме длъжни да Ви предоставим всички обработвани от нас лични данни, предоставени ни, за да осъществим услуга по Ваше искане или събрани от Вас с Ваше съгласие, при поискване, в машинно четим формат.

Обърнете внимание, че когато отправяте искания повече от 2 пъти годишно, то ние бихме могли да съберем разумна такса въз основа на административните разходи за предоставяне на информация или за предприемане на действия по искането, за която предварително ще Ви уведомим.

  1. Право на коригиране

Имате право да поискате от нас да коригираме погрешно записани или съхранявани лични данни за Вас едновременно с искането си за достъп до лични данни или с ново искане. Срокът за изпълнение на искането е 30 дни от получаването му от Оператора.

  1. Право да поискате ограничаване на обработването на Вашите лични данни

Имате право да поискате да преустановим временно обработването на Ваши лични данни (без да ги изтриваме) в случай на отправено от Вас възражение за конкретна тяхна обработка или при предявени от Ваша страна съдебни претенции или жалба в Комисия за защита на личните данни.

  1. Право на възражение

В определени случаи бихте могли да възразите срещу обработката на Ваши лични данни.

  1. Оттегляне на Вашето съгласие

В случаите, когато ние сме поискали Вашето съгласие за дадена обработка на личните Ви данни, Вие винаги можете да го оттеглите. Ако не сте сигурни на какво основание обработваме Ваши лични данни, винаги можете да ни попитате това, както и за точния начин, по който сте дали съгласието си на  office@fabrix.bg.

  1. Право на жалба до Комисия по защита на личните данни

Винаги щом счетете, че Вашите права по GDPR са нарушени, можете да отправите жалба до Комисия по защита на личните данни. Все пак, ще ви бъдем признателни, ако преди това се обърнете към нас на office@fabrix.bg, за да обсъдим възникналия въпрос. Ние се задължаваме да Ви върнем отговор в срок до 5 работни дни от получаването на оплакването или въпроса ви.

 

КАК ДА УПРАЖНЯ МОЕ ПРАВО ?

Както ви разказахме по-горе, за да реализирате някое от правата си или пък, ако счетете че с дейността си сме нарушили повече от едно от вашите права, вие можете да подадете:

Писмено заявление, което следва да съдържа най-малко Вашите имена и имейл адрес, с които да ви идентифицираме, както и описание на искането Ви.

Заявлението можете да подадете на office@fabrix.bg.

Ако сте възпрепятствани по една или друга причина и не можете да подадете искането си лично, винаги можете да упълномощите друго лице и то да подаде заявлението от Ваше име. Към заявлението се прилага и пълномощното на това лице.

Обърнете внимание, че когато имаме основателни опасения във връзка с вашата самоличност, когато подавате искане за реализиране на Ваше право, ние можем да изискаме да ни предоставите допълнителна информация, необходима за потвърждаване на самоличността ви. В този случай, срокът за отговор на вашето искане започва да тече от момента на получаването на тази допълнителна информация.

Важно е да знаете, че ние можем да откажем реализирането на някое Ваше искане или пък частично да го изпълним, ако такова ограничение е предвидено в закон или друг нормативен акт.

Как да се свържете с нас?

За всякакви възникнали въпроси, коментари и/или за връзка с нас по повод Политиката и всякаква друга правна информация, моля пише на office@fabrix.bg или се свържете с нас на следния адрес на Оператора – “Фабрикс Уеб” ЕООД, ЕИК 203424401, със седалище и адрес на управление в гр. София, ж.к. Зона Б5, бл. 10, вх. А, ап. 75

 

За контакти с Комисия защита на личните данни (“КЗЛД”):

Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Уебсайт: https://www.cpdp.bg/?p=pages&aid=5

E-mail: kzld@cpdp.bg