Бързи кредити

Вземете информирано и неприбързано решение, когато ви трябват пари.
Бързи кредити – как работят?

Случвало ли ви се е да ви споходят неочаквани разходи? Или просто парите са дефицит този месец? Ако с вашите текущи средства няма да изкарате до следващата заплата, тогава един бърз кредит може да е решението на проблема. Можете много лесно да кандидатствате за кредит онлайн и след малко парите да са при вас. Процесът на кандидатстване обикновено отнема няколко минути и можете да разполагате с парите си бързо. Научете дали отговаряте на условията за кредит в нашето ръководство по-долу и вижте как можете да кандидатствате.

 

Научете дали отговаряте на условията за кредит в нашето ръководство по-долу и вижте как можете да кандидатствате.

Какво точно са бързите кредити?

Бързите кредити са краткосрочна форма на кредит, от която може да се възползвате, дори когато имате лоша кредитна история в ЦКР или имате нисък доход. Основната идея на тези кредити е била парите да се върнат на следващата заплата, но сега има заемодатели, които предлагат по-дълги срокове за връщане на парите. Поради своята бързина и малки изисквания бързите кредити обикновено имат по-висока лихва в сравнение с кредитните карти или потредителските кредити, които се отпускат от банките.

 

Знаете ли че:
Можете да погасявате сумата на кредита на части с размер определен от вас. Цялата сума по кредита трябва да бъде погасена на датата на падеж, иначе ще ви бъдат начислени неустойки. Обаче ако не може да върнете заема навреме, може да го угължите, но за това трябва да заплатите допълнителна такса, като тя е различна, според условията за всяка фирма.

По какво бързите кредити с различават от другите видове кредити?

  • По-къс срок на кредита. Бързите заеми са предназначени да бъдат краткосрочни решения при недостиг на финансови средства. Въпреки това, всяка фирма, която отпуска кредити има свои условия и срока на кредита може да бъде доста дълъг.
  • Лесно и бързо кандидатстване. Кредиторите често не осъществяват кредитна проверка, въпреки че ще е възможно да поискат да представите доказателства, че можете да си изплатите заема.
  • По-високите цени и такси. Поради техния краткосрочен характер и достъпност, бързите кредити са с много по-висок ГПР в сравнение с другите видове кредити.
  • Малки суми. Обикновено е възможно да вземете между 100 и 2500 лв. За разлика от банките, където е почти невъзможно да ви отпуснат кредит за 100 лв.

Как да избера фирма за бързи кредити?

Важно!
Преди да се насочите към някоя от многото фирми за бързи кредити, има няколко въпроса, на които трябва да си отговорите. Ако отговорите с не на някой от въпросите по-долу, то трябва да се замислите дали да вземете кредит от точно тази фирма.

  • Дали заемодателя има добра репутация? Опитайте се намерите мнения на клиенти, което вече са взимали кредит от съответната фирма. Тук в сайта може да намерите отзиви от клиенти на повечето фирми. Също трябва да сравните условията на различните кредитори.
  • Заемодателя упоменал ли е ГПР на кредита? Това е един от най-добрите начини да разберете колко ще ви струва кредита и ще ви помогне да сравните кредита с такъв от други кредитни фирми.
  • Искат ли ви пари предварително? Ако един кредитор поиска да остави пари, преди да сте получили кредита, то бъдете сигурни, че това е измама.

Трябва ви кредит с конкретна сума?

Бързи кредити до 500 лв

До 500 лв.

Сравни Бързите кредити до 500 лв. и вземи този с най-ниска лихва.

 

Сравни

Бързи кредити до 1000 лв

До 1000 лв.

Бързи кредити до 1000 лв. Сравни условията и вземи най-изгодния кредит за теб.

 

Сравни

Бързи кредити онлайн до 2000 лв

До 2000 лв.

Бързи кредити онлайн до 2000 лв. Виж фирмите, предлагащи кредит до тази сума.

 

Сравни
Бързи кредити: предимства и недостатъци

 

Предимства


Удобно онлайн кандидатстване. Вече не е необходимо да посещавате офис на кредитор, за да изтеглите кредит. Просто влезте в сайта на кредитора и попълнете своите данни.

Бързина. Попълването на заявленията обикновено отнема минути и след това бързо може да разберете дали сте одобрен. В зависимост от това как искате да получите парите си, може да разполагате с тях в рамките още на един ден.

Получавате парите по сметка или ги вземете в брой. Може да получите парите си във ваша банкова сметка, да ги вземете от офис на EasyPay например, или да гивземете от офис на кредитора.

Недостатъци


Високи разходи. Бързите кредити са известни с високите си ГПР, като те са в зависимост от това каква сума ще вземете и от това, за какъв срок ще изплатите кредита.

Кредитори с лоша репутация. Проверете мненията за фирмата, от която ще вземете заем. Уверете се, че кредиторът е надежден и проверете дали работят законно.

Лесно е да паднете във въртележка. Уверете се, че няма да вземете заем, който не можете да си позволите. Има хора, които вземат кредит, за да погасят друг – това е грешка и не бива да го правите.

Как да кандидатствате за бърз кредит?

Всички бързи кредити се различават от другите видове кредити в процеса и критериите за кандидатстване. Обикновено може да се кандидатства за кредит онлайн и да получите одобрение бързо. За да бъдете одобрени кредит, ще трябва да отговаряте на критериите за допустимост на заемодателя и да предоставите някои документи.

Критерии за получаване на бърз кредит

Да предоставите валидна лична карта.
Вие сте най-малко на 18 години.
Ако имате лоши кредити, трябва да докажете, че настоящата финансова ситуация е стабилна и надеждна.

Грешки, които трябва да избягвате:

Не теглете големи кредити, които не можете да си позволите. Ако смятата, че няма да може да изплатите кредита до датата на падежа и не са си толкова спешни тези пари, по-добре не го теглете.
Грешна или невярна информация. Ако в заявката за кредита подадете грешна или невярна информация, може да не ви одобрят.
Нечетене на договора. Всички кредитори са длъжни да ви дадат договор, който очертава общите разходи за вашия кредит. Прочетете го внимателно, за да знаете какво точно ще трябва да платите, а ако не ви харесва, не сте длъжни да подписвате.
Рефинансиране друг кредит. Бъдете внимателни, ако решите да правите това. Ще трябва да изплатите на първия кредит в пълен размер, а това и втория кредит.

Как става изплащането на бърз кредит?

Това как ще изплатите кредита си зависи от заемодателя, от когото сте взели кредита. Ако заемодателят има офис, може да извършвате плащанията там. Друг вариант е банков превод, чрез вноска на каса по някоя от сметките на кредитора, като трябва да посочите ЕГН и номера на договора. Може да платите и във всяка каса на EasyPay или чрез през Cashterminal.

 

Какво ще стане, ако не мога да изплатя кредита?

Препочъчваме да помислите за това каква сума ви трябва и това какъв да бъде срока на договора, съобразно вашите възможности. И все пак на всеки се случва да изпадне в затруднено положение. Ако това стане е хубаво да информирате фирмата, от която сте взели кредита, за да ви дадат насоки какво може да се направи. Повечето фирми могат да прехвърлят задължението ви към фирми за събиране на вземания. От друга страна един неплатен кредит се отразява в ЦКР, и това води до проблеми при вземане на следващ кредит, било то от фирма за бързи кредити или от банка.

Често задавани въпроси, относно бързите кредити

Отговор Кандидатстването за кредит е различно при всяка фирма, но обикновено трябва да се попълни онлайн формуляр, който съдържа основна информация като имена, информация за доходите ви и т.н Отнема 5-10 мин.

Отговор Като цяло идеята на бързите кредити е процедурата по кандидатстване да бъде лесна и бърза. За това и критериите за отпускане на кредит не са големи, но шансът ви да получите кредит намалява, ако:
– Нямате навършени 18 години;
– Нямате постоянни доходи и не се осогурявате;
– Месечният ви доход в по-малък от сумата на искания кредит;
– Инате минали лоши кредити.

Отговор ГПР е съкращение от Годишен процент на разходите. ГПР е показател, чиято стойност показва реалната цена на кредита. ГПР съдържа в себеси всички такси и договорената лихва по кредита.

Отговор Това дали трябва поръчител зависи от фирмата, от която ще вземате кредита. Повечето фирми нямат такова изискване.

Отговор Не. При предсрочно подасяване не се дължат наказателни лихви и такси.

Отговор За да ви одобрят за кредит от банка трябва да имате постоянен трудов договор поне от 3 месеца и да имате добро досие в ЦКР – Централен кредитен регистър . За това варианта, да изтеглите кредит с лошо ЦКР е да кандидатствате в някоя небанкова институция, или иначе казано – фирма за бързи кредити. Там критериите за отпускане са по-ниски и има вероятност да ви отпуснат кредит.

Видове бързи кредити