Кредит за хора с лошо ЦКР

Статията е обновена и съдържа актуална информация за 2021 година.

Имате лошо ЦКР и искате да вземете кредит? Това не е невъзможно. С това ръководство ще разберете как може да се отпусне кредит на хора с лошо цкр само за 5 минути. Вижте и информацията ни за кредити без доказване на доход.Кредити за хора с лоша кредитна история:

Фирма за кредити Сайт Макс. сума Лихва
https://proficredit.bg/ 5000 лв.
https://www.vivus.bg 1300 лв.
bestcredit.bg 1500 лв.
https://www.ferratum.bg/ 4000 лв.
https://credissimo.bg/ 3000 лв.

Какво е ЦКР?

ЦКР е съкращение от Централен Кредитен Регистър. Най-просто казано, това е регистър, в който се пази информация за това дали сте коректен или некоректен платец. Ако имате или сте имали необслужван кредит, забавяли сте вноските по кредита или банка ви е отказала кредит, то вие най вероятно сте записани в ЦКР като некоректен платец. Хубавото е, че информацията в ЦКР се не се пази вечно, а се обновява на определен период от време. Колко е този период е описано по-долу в статията.

Ако имате лошо ЦКР, можете да вземете кредит. Продължете да четете. По долу са описани начините за отпускане ка кредит за хора с лошо ЦКР.

Как да взема кредит с лошо ЦКР?

Ако имате лошо ЦКР, то шансовете да вземете кредит от банка са малки. Даже и някоя банка да се съгласи да ви даде кредит, то това ще стане при висока лихва и може би с по-високи такси.

Имено затова,  хората, които имат лоша кредитна история се насочват към фирми за бързи кредити. При тях процедурата за кандидатстване е много по-лесна и бърза.

Прочетете повече за отпускане на кредит с лоша кредитна история по-надолу в статията. Имайте предвит, че фирмите за бързи кредити обикновено отпускат кредити с малки суми, до около 2000 лв. Съответно и срока за връщане на кредита е по-кратък.

 

Важно! Бързите кредити имат облекчени усливия за кандидатстване и отпускането на кредита става бързо (има възможност да получите парите си до минути), за разлика от банките, където, трябва да доказвате доходите си и да трябва да доказвате, че ще сте коректен платец.

Отпускане на кредит с лоша кредитна история

Кредит за хора с лошо ЦКРЗа разлика от банките, където трябва да ходите лично в клон на банката и да носите и попълвате много документи, то при фирмите за бързи кредити може да кандидатствате онлайн, през компютъра си. Трябва да влезете в сайта на фирмата, от която искате да вземете бърз кредит и да попълните заявка. След това трябва да почакате за одобрение и след това ще си получите парите. Фирмите за бързи кредити действат бързо и може да получите одобрение до 10 мин. Обикновено лихвите на бързите кредити са по-високи, но при положение, че имате лошо ЦКР, то ако вземете кредит от банка, тя ще иска да вдигне лихвата, заради това, че имате лошо ЦКР. В този случай е по-вероятно бързия кредит да е по-изготен от този на банката.Често задавани въпроси

Отговор

Често се получава така, че се отпуска кредит, но лицето, на което е отпуснат изпада в затруднено положение и му е невъзможно да изплаща вноските си.  Това води до забавяне на вноските по кредита и това се отразява в ЦКР. След това, ако поискате да кандидатствате за нов кредит, то той ще ви бъде отказан.

Отговор

Можете да си извадите справка от ЦКР за размера на оставащото задължение. Трябва да подадете искане за кредитна задлъжнялост. Може да го направите във всяка банка, но имайте предвид, че това се заплаща, според тарифата на банката.

Отговор

За физически лица, срока, в който се пази информацията в ЦКР е 5 години. За юридическите лица този врок е по-дълъг.

Важно! „Свързаните лица” също се вписват в ЦКР

Какво означава термина “свързани лица” – това са хората, които имат пряко отношение към кредита. Това са роднините на лицето, което е получило кредита, съпрузите, даже и работодателя му и въобще всички, които са финансово обвързани с човека, който е получил кредита. Имено затова, при кандидатстване за кредит, банката изисква да подпишете декларация за свързаност. Имено затова повечето хора предпочитат да изтеглят бърз кредит, а не да отидат в банка, защото за отпускането му не се изискват толкова документи и времето за което се кандидатства е не повече от 5-10 минути.

Мога ли да плащам на месечни вноски?

Всяка фирма за кредити има свои условия и изплащането на сумата зависи от фирмата, от която сте взели кредита. Може да платите цялата сума, или да предпочетете кредит с месечни вноски. Те са удобни, ако имате нестабилен доход. Така ще плащате малка сума (вноска) всеки месец. Има много фирми, които предлагат бързи кредити с месечни вноски, даже и с онлайн кандидатстване, които са често предпочитан фариант за изплащане на сумата по кредита.  Хубаво е да вземете толкова пари, колкото си трябват, а не повече, защото ако изпаднете в затруднено положение, да може да върнете сумата по-лесно. Ако не може да плащате месечните си вноски, то трябва да се обърнете към фирмата, която си е отпуснала кредита за консултация.

Как се определя надеждността ви?

Имам много и различчни фактори, които определят надеждността на кредитополучателя  (например допълнителни гаранти). Много е важно, след като вземете кредит да изпълнявате договорът, който сте подписали, да спазвате сроковете на вноските на кредита и ако не можете да платите в срок някоя вноска, то трябва да уведомите фирмата, която ви е отпуснала кредит. Те ще ви кажат какво може да се направи.
Ако все пак ви бъде отказан кредит, то има варианти, които могат да бъдат в помощ на хората с лошо кредитно досие (ЦКР). Едит от тези начини е да се обърнете към друга фирма за кредити, защото всяка фирма има различни условия. Една може да ви откаже кредит, но друга да ви отпусне. Вижте фирмите тук.

Имате въпрос?
Попитайте експерт безплатно! Задайте въпрос, а ние ще ви отговорим безплатно.

Ралица Иванова

каза:

Здравейте. С лошо ЦКР съм и искам да изтегля кредит. Работя на трудов договор като във тази фирма съм от 2 години. Към кого да се обарна? Благодаря.

каза:

Здравейте Ралица,
За да кандидатствате за кредит от банка е необходимо да имате стаж минимум 3 месеца, но при различните банки е различен този срок и да имате добра кредитна история в ЦКР. Но при положение, че имате лоша кредитна история е малко-вероятно банка да ви одобри закредит. Бихме Ви препоръчали да опитате в някоя от небанковите кредитиращи институции, предлагащи бързи потребителски кредити.
Поздрави,
Екипът на КредитенЕксперт.

Зорница Петрова

каза:

Здравейте!Имам необслужван кредит,тъй като от никоя банка не ми дават да изтегля възможно ли е от другаде-а,имам нужда от пари?

каза:

Здравейте Зорница,
Ако имате потребителски кредит, то можете да се вземе друг кредит, с който да покриете стария (рефинансиране). Ако кредита е ипотечен, то може да се опитате да договорите с банката, отпуснала кредита, по-изгодни условия. За да Ви одобрят за кредит от банка е необходимо да погасите задълженията си, защото най-вероятно сте вписани в информационната система на БНБ за кредитна задлъжнялост (централен кредитен регистър). Но ако ги погасите сега, това ще се отрази в ЦКР от 6 месеца до 1 година. Все пак, ако имате някакъв страничен доход, например получате социални помощи, пенсия, майчинство, наем и т.н. то може да опитате да кандидатствате за бърз кредит. Фирмите може да видите по-горе в тази страница. Шанса за одобрение от някоя от таях е по-голям, отколкото от банка.

Поздрави,
Екипът на КредитенЕксперт.

Мон

каза:

Здравейте!
Имам наложен запор на необслужен студентски кредит в размер на 2000 лв. След пълното му изплащане, бих ли имала възможност за одобрение за ипотечен кредит, държавен служител съм?

сали

каза:

Здравейте!Имам необслужвани кредити,тъй като от никоя банка не ми дават да изтегля възможно ли е от другаде-а,имам нужда от пари? а нямам работа в момента

сали

каза:

Kъм всички бързи кредити съм длъжник. Целта мие да се издължа към тях. С много забави.

Ники

каза:

Имам работа и то с добри доходи но се нуждая от малка сума пари спешно имам лошо цкр защото имам необслужени кредити от преди 4г. Тогава нямах възможност бях без работа но сега мога да плащам кредит

каза:

Здравейте Ники,
Информацията в Централният кредитен регистър се пази 5 години. Ако сте погасили старите си задължения, то може да кандидатствате за бърз кредит. Някои фирми не гледат какво пише за Вас в ЦКР цели 5 години назад. 2-3 години са им напълно достатъчни. Щом вече имате редовен доход и може да изплащате кредит, не би трябвало да е проблем.
Може да подадете искане за кредит от някоя от тези фирми за бързи кредити.

Поздрави,
Екипът на Кредитен Експерт.

Краси

каза:

Здравейте и аз се обръщам към вас имам много кредити и един от тях е ипотека за която вече съм и осъдена има ли някаква възможност да изтегля кредит и да си спася имота

каза:

Здравейте Красимира,
Изпаднала сте в особено положение и трудно някой ще ви отпусне кредит с такава история. На база на предоставената информация, която е малко, ви съветваме да се опитате да предоговорите ипотеката с банката. Ако ви откажат и имотът не е възбранен все още, нашият съвет е да го продаде възможно най-скоро и с парите да си погасите кредитите. В противен случай ще ви вземат имота, ще го продадат на ниска цена и ще продължат да ви търсят за сумата на кредита, която е останала непогасена, след като банката е продала имота на безценица.
Моля да имате предвид, че това не е изчерпателен правен съвет и не поемаме отговорност за него, имайки предвид, че не сме запознати в детайли с казуса. За конкретен и изчерпателен съвет, моля да се обърнете към адвокат.
Поздрави,
Екипът на Кредитен Експерт.

Цекова

каза:

Здравейте
Имам питане. Със лошо кредитно досие съм. От години не знам какво се случва с тези кредити, а имам нужда от пари. Дайте съвет. Благодаря ви.

каза:

Здравейте,
Можете да си изватите справка за кредитна задлъжнялост от ЦКР. Такава справка може да ви бъде изготвена от всяка банка.
Поздрави,
Екипът на Кредитен Експерт.

Зорница

каза:

Здравейте пътувам със речни кораби имам 3 неизплатени кредита които съм започнала да покривам предстои ми заминаване на 16.11 .18 със договор съм работя целогодишно
Имам нужда да изтегля 1300 лева за които мога да ги върна още следващият месец изцяло от заплатата ми ,ако е възможно от ваша страна за отпускането на такъв и повече информация от която се нуждаете аз съм на среща за вас.
Благодаря
Поздрави за вас.

Симона

каза:

Имам много бързи кредити, които искам да ги изплатя, но в момента съм по майчинство. Има ли някаква възможност искам просто да плащам само един кредит имам забавяне по един от кредитите за 40дни.

каза:

Здравейте Симона.
Да, има възможност за плащате само един кредит. Услугата се нарича обедияване на кредити. Може да попитате фирмите, към които имате кредити, дали я предлагат.
Поздрави,
Екипът на Кредитен Експерт.

Камелия

каза:

Искам съвет от вас имам четири кредита за сега ги опслужвах но сега загубих сума и незнам как да се справя общо задълженията ми възлизат на ;3000 лева как да постъпя

каза:

Здравейте,

Бихте могли да се обърнете към фирмите, които са ви отпуснали 4-те кредита, и да поискате обединяване на задължения. Ако обедините 4-те задължения в 1 кредит към само 1 фирма, ще падне месечният ви разход и вероятно ще можете да обслужвате кредита. Ако не успеете да получите обединяване на задълженията, то може да опитате да разсрочите заемите, като говорите с всяка от фирмите, към които имате задължения. Преди да предприемете, което и да е от двете действия, направете си сметка каква обща месечна сума можете да отделяте за връщане на кредит/и. Обяснете ситуацията на фирмите и се опитайте да договорите да връщате толкова, колкото реално можете. Каквото и да правите, не допускайте задълженията да станат съдебни и да бъдат дадени за събиране от частен съдебен изпълнител. Това ще увеличи още повече размера на задължението ви. Затова, в случай че не успеете да договорите компромисен вариант с фирмите за кредити, внасяйте колкото можете всеки месец, за да избегнете да бъдат предадени задълженията ви на съдебен изпълнител. Също така, помислитете дали няма да е най-добре да изплащате поне 2 от кредитите напълно, а по останалите 2 да внасяте поне частични суми. Така по част от кредитите ще сте изрядни и няма да дължите наказателни лихви за забавени плащания. В случая сте изправени пред ситуация, в която трябва да мислите как да ограничите негативните последици. Много трудно бихте ги избегнали напълно. Би било решение да изтеглите банков кредит, с който да изплатите другите си кредити и да връщате само сумата към банката, но ако вече имате лошо ЦКР, банка едва ли ще ви отпусне кредит.

Имайте предвид, че това не е правен съвет, насочен към конкретна ситуация, и не носим отговорност за него и за взетите от вас решения.

Катя Петрова георгиева

каза:

В коя банка да кандидатствам за 200лв като с лоша кредитна история трябва ми спешно

каза:

Здравейте,

Банките не са склонни да отпускат такива малки суми, особено на хора с лоша кредитна история. Обърнете се към някоя от споменатите в сайта ни фирми за бързи кредити. Ако и от там не успеете да получите кредит, помислете дали да не се обърнете към близък или роднина. Сумата не е голяма и би следвало да има някой с възможност да ви услужи. Ако и това не е вариант, можете да получите такава малка сума срещу залог на ваша не много скъпа вещ в заложна къща. Но това е краен вариант, към който не ви съветваме да прибягвате, освен ако нямате друг избор. Съветваме ви да се въздържате от теглене на кредити, които не можете да си позволите да обслужвате.

Имайте предвид, че това не е правен съвет, насочен към конкретна ситуация и не носим отговорност за него и за взетите от вас решения.

Успех и всичко добро.

Иван Бонев

каза:

Здравейте, имам много лоша кредитна история,имам кредити които са съдебни вече . Бях испаднал в лоша ситуация и за това се получи така. В момента това което излиза в ЦКР е че банкови кредити нямам а имам просрочени от финансови институции. Последно една от фирмите за бързи кредити ми отпуснаха кредит в размер на 150лв. ,вече тегл яи връщам от тях на няколко пъти и съм стигнал до лимит 400лв. Въпроса ми е това отразява ли се положително на кредитната ми история ии няма отношение спрямо това че светя в червено? И друго питане , прочетох че 5 години се пази историята , когато минат тези 5 години и да кажем тези непогасени кредити седят вижда ли се това в цкр? И последен въпрос и не на последно място , имам предложение да замина да работя в чужбина , предвид това че имам непогасени кредити това би ли ме възпрепятствало по някакъв начин?

каза:

Здравейте Иван,
Правилно сте разбрали, че информацията в кредитният регистър се пази 5 години. Това, че сте успели да върнете последният си кредит в срок, се записва в регистъра като погасено задължение и няма да се отрази нито позитивно, нито отрицателно. Всички данни в регистъра се заличават след 5-тата година. Това, че имате непогасени кредити, не би следвало да е пречка да работите в чужбина.
Поздрави,
Екипът на Кредитен Експерт.

Пенка

каза:

Здравейте аз съм също като другите който имат бързи крд. Бях редовна но все повече ми се случва нещо все непредвидимо и така стана че Немога да платя но правя всичко възможно да си намеря и друга работа допълнително вече си намерих и ще ми трябват пари за да си помогна малко финансово, както за документи така и за малко погасяване по кредитите ми какво трябва да направя в случея

Ффф

каза:

Здр и аз имам въпроси платих малки кредити имах закъснели управих ги сега искам тези малките кредити да ги обединява м но поради закъснения излизам лошо цкр банките не ми отпускат кредити какво трябва да направя 10000 15000 трябва

Емануил

каза:

Здравейте, собственик съм на фирма имам добър оборот и добри доходи на фирмата но не мога да кандидатствам за кредит от банка защото имам не погасен кредит от преди 14г. Като физическо лице ако се внесе кредита които не е голяма сума ми е ясно че трябва да мине една година за да бъда заличен от регистъра с лошо ЦКР. Фирмата в момента ми е с голям оборот и на печалба с лошо цкр в не банкова институция може ли да се кандидатства за кредит.?И трябва ли да чакам срока от една година от деня в който съм си погасил задължението от преди 14г за да кандидатствам в не банкова институция?

Наблюдател

каза:

Абе защо карате хората към по големи спирали!!?Банките НЕ отпускат кредити с дори погасени просрочия!!!И вие ги карате още повече да затъват с тези БЪРЗИ ЛИХВАРИ!БЪРЗ КРЕДИТ това значи да останеш без никакви пари,всичко каквото вземеш по бързите ще даваш,улавят те като паяк в мрежата си и спирала надолу торнадо!!!От тук от там и още повече задлъжняваш!Учите майка ви и баща ви плащат семестрите за да станете банкови служители и да се гордеят с вас ,а вие ставате супер лихвари СРАМММ!Надути с костюмчета чакат като чакали!Банките вместо да помогнат на хората в затруднено положение ти заключват вратата от всякъде и като че ли нарочно не ти дават шанс за да се набуташ при лихварите за тях тази система е най добра иначе от какво ще печелят!!!ИИ…шанс 0 и какво бързи редити ,..така ли брей ами тоя който съветва за подобни кредити той да ги плаща!!!Само си чешете езиците и се правите на мноооо компетентни!Пълни БОЗИ сте!Лихвари!!Няма да се наядете!Всички сте такива!Оставяте хората до просешка тояга!Дано Господ да накаже всички ЛИХВАРИ но вижте след време сами ще разберете че ви се връща!Замислихте ли се ХА нека ви!Чуждите банки евала!Отпускат и те чакат ако не можеш да плащаш ти намират алтернатива!Нищо не можете,нищо не помагате напротив вие гледате не да разрешите проблема а още повече да задлъжнее човечеца!Абе,,,.тъпотия безмислена!

Анелия Йорданова

каза:

Здравейте! Имам лошо ЦКР, заради заеми, които вече са изплатени. Преди около пет години единият, другия преди около три. Искам да кандидатствам за нов кредит, страхувам се малко от фирмите за бързи кредити. Как мога да разбера след колко време мога да кандидатствам за нов кредит?

Кредитен Експерт

каза:

Здравейте,

Независимо дали кредитите са погасени или не, ако в рамките на последните 60 отчетни периода (в месеци), клиентът е имал кредити, класифицирани в категория, различна от „редовен” или период на просрочие различен от „редовен” до 31.10.2016 г. или период на просрочие различен от 0 до 30 дни от 30.11.2016 г., те се отразяват в справката от ЦКР като исторически данни. Периодите се заличават във времето автоматично един по един до изтичане на този 5-годишен срок.

Повече информация тук: https://www.bnb.bg/AboutUs/AUFAQ/CONTR_CREDIT_REGISTER_FAQ

Даяна

каза:

Здравейте, имам просрочия по кредитите си. Те са два на брой. Кандидатствах за кредит в банка, но не ме одобриха понеже вече се водя с лошо цкр. Може ли да ми помогнете към кого да се обърна?

Румен

каза:

Здравейте искам да кандидатсвам за голям заем да си купя къща обаче имам само три месеца на новата работа с добро заплащане моля за съвет

Радостина Жечева

каза:

Здравейте, земеделски производител съм и имам лоша кредитна история.Нуждая се от кредит за изхранване на животните .Всички ми отказват кредит.В безизходица съм,може ли да ми дадете съвет от къде биха могли да ми отпуснат кредит.

Исуф

каза:

Имам лоша кредитна история от2013 сега Работя спостянен договор от 2г неми дават кредит от банката имам нужда от 20 000

Таня

каза:

Здравейте с лошо кредитно минало съм но искам да си купя дом (ипотечен кредит)но ми беше отказан бихте ли ме посъветвали коя банка може да ми помогне излезе ми един кредит необслужен но не е от банка

Таня

каза:

Здравейте отново какво значи 5години се пази информацията след това какво става с нея досието се изчиства ли

Кредитен Експерт

каза:

Здравейте, след изтичане на 5-годишният срок, информацията в регистъра се заличава автоматично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *