Кредит за хора с лошо ЦКР

Имате лошо ЦКР и искате да вземете кредит? Това не е невъзможно. С това ръководство ще разберете как може да се отпусне кредит на хора с лошо цкр само за 5 минути.

 

Какво е ЦКР?

ЦКР е съкращение от Централен Кредитен Регистър. Най-просто казано, това е регистър, в който се пази информация за това дали сте коректен или некоректен платец. Ако имате или сте имали необслужван кредит, забавяли сте вноските по кредита или банка ви е отказала кредит, то вие най вероятно сте записани в ЦКР като некоректен платец. Хубавото е, че информацията в ЦКР се не се пази вечно, а се обновява на определен период от време. Колко е този период е описано по-долу в статията.

 

Ако имате лошо ЦКР, можете да вземете кредит. Продължете да четете. По долу са описани начините за отпускане ка кредит за хора с лошо ЦКР.

Как да взема кредит с лошо ЦКР?

Ако имате лошо ЦКР, то шансовете да вземете кредит от банка са малки. Даже и някоя банка да се съгласи да ви даде кредит, то това ще стане при висока лихва и може би с по-високи такси.

Имено затова,  хората, които имат лоша кредитна история се насочват към фирми за бързи кредити. При тях процедурата за кандидатстване е много по-лесна и бърза.

Имайте предвит, че фирмите за бързи кредити обикновено отпускат кредити с малки суми, до около 2000 лв. Съответно и срока за връщане на кредита е по-кратък.

 

 

 

Важно! Бързите кредити имат облекчени усливия за кандидатстване и отпускането на кредита става бързо (има възможност да получите парите си до минути), за разлика от банките, където, трябва да доказвате доходите си и да трябва да доказвате, че ще сте коректен платец.

Отпускане на кредит с лоша кредитна история

Кредит за хора с лошо ЦКРЗа разлика от банките, където трябва да ходите лично в клон на банката и да носите и попълвате много документи, то при фирмите за бързи кредити може да кандидатствате онлайн, през компютъра си. Трябва да влезете в сайта на фирмата, от която искате да вземете бърз кредит и да попълните заявка. След това трябва да почакате за одобрение и след това ще си получите парите. Фирмите за бързи кредити действат бързо и може да получите одобрение до 10 мин. Обикновено лихвите на бързите кредити са по-високи, но при положение, че имате лошо ЦКР, то ако вземете кредит от банка, тя ще иска да вдигне лихвата, заради това, че имате лошо ЦКР. В този случай е по-вероятно бързия кредит да е по-изготен от този на банката.

Често задавани въпроси

 

Отговор

Често се получава така, че се отпуска кредит, но лицето, на което е отпуснат изпада в затруднено положение и му е невъзможно да изплаща вноските си.  Това води до забавяне на вноските по кредита и това се отразява в ЦКР. След това, ако поискате да кандидатствате за нов кредит, то той ще ви бъде отказан.

Отговор

Можете да си извадите справка от ЦКР за размера на оставащото задължение. Трябва да подадете искане за кредитна задлъжнялост. Може да го направите във всяка банка, но имайте предвид, че това се заплаща, според тарифата на банката.

Отговор

За физически лица, срока, в който се пази информацията в ЦКР е един месец. За юридическите лица този врок е по-дълъг.

Важно! „Свързаните лица” също се вписват в ЦКР

Какво означава термина „свързани лица“ – това са хората, които имат пряко отношение към кредита. Това са роднините на лицето, което е получило кредита, съпрузите, даже и работодателя му и въобще всички, които са финансово обвързани с човека, който е получил кредита. Имено затова, при кандидатстване за кредит, банката изисква да подпишете декларация за свързаност. Имено затова повечето хора предпочитат да изтеглят бърз кредит, а не да отидат в банка, защото за отпускането му не се изискват толкова документи и времето за което се кандидатства е не повече от 5-10 минути.

Мога ли да плащам на месечни вноски?

Всяка фирма за кредити има свои условия и изплащането на сумата зависи от фирмата, от която сте взели кредита. Може да платите цялата сума, или да предпочетете кредит с месечни вноски. Те са удобни, ако имате нестабилен доход. Така ще плащате малка сума (вноска) всеки месец. Има много фирми, които предлагат бързи кредити с месечни вноски, даже и с онлайн кандидатстване, които са често предпочитан фариант за изплащане на сумата по кредита.  Хубаво е да вземете толкова пари, колкото си трябват, а не повече, защото ако изпаднете в затруднено положение, да може да върнете сумата по-лесно. Ако не може да плащате месечните си вноски, то трябва да се обърнете към фирмата, която си е отпуснала кредита за консултация.